A búzafű hatása az emberi szervezetre
2013-08-19
A frissen kihajtott búza leveleinek számtalan jótékony hatása van. Sokféle hasznos anyagot, klorofillt, aminosavakat, enzimeket tartalmaz. A pár napos hajtásokat frissen letépkedve vagy préselve szokás elfogyasztani. A fű lé rostokban gazdag, így könnyebben emészthetővé válik az ember gyomra számára is. A gyógyító hatásait ötezer éve fedezték fel. Rendszeresen fogyasztva növelhető az immunrendszer ellenálló képessége. A búzafű termesztése annyira egyszerű, hogy bárki képes erre az otthonában. A búzafű leve gyorsan oxidálódik, csökken a benne lévő enzimek tartalma. A préselés után azonnal ajánlatos meginni. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor vásároljunk egy présgépet, mert turmixgéppel nem érjük el ugyanazt az eredményt. A learatott búzafű egy hétig tárolható a hűtőben. Naponta 4-8 evőkanálnyi levet kell elfogyasztani. A hagyományos orvosi kezeléseket nagyon jól ki lehet egészíteni a búzafű kúrával. A búzafű hatása közül meg kell említeni az erős méregtelenítési tulajdonságait is. Ennek köszönhetően lúgosítja a szervezetet. Diéta esetén is fogyasztható. A búzafű továbbá jó hatással van az emésztő rendszerre és gyógyítja a kellemetlen székrekedést. Klimax esetén csökkenti a kényelmetlenség érzetét. A búzafűben lévő vitamin és ásványi anyag tartalom magasabb, mint a spenótban vagy a brokkoliban lévő tápanyagok. A megfelelő étrenddel kiegészítve rendezi az anyagcsere problémákat is. Megszabadítja a szervezetet a káros salakanyagoktól. Eltávolítja a zsírokat is. A búzafű mellékhatásaként a fogyás szokott megjelenni.