Nem csoda, hogy annyi turista fordul meg a villányi borvidéken, elsősorban persze Villányban. Sok fajta szőlőnek kedvez a klíma, ám talán a Cabernet Sauvignonnak a leginkább, ez a legnépszerűbb bor a vidéken. A villányi Cabernet Sauvignon bora mélyvörös színű, érett íz világgal rendelkezik, ezen kívül pedig rendkívül gazdag, tartalmas borról beszélünk. Ha megízleljük, akkor a fekete ribizke, a szeder és az eukaliptusz ismerhető fel. Alkoholtartalma általában 12 százalék vagy a feletti. A legjobb villányi Cabernet Sauvignonokat akár 5-10 évig is érlelhetik, ennek köszönhető mesés, gazdag ízük. Kedvelt még a villányi Cabernet Sauvignon cuúve változata is, illetve készül belőle barik hordóban érlelt bor is. Érdemes persze végig kóstolni az össze fajta bort, mégis kóstoláskor, ezt szokták hagyni a végére, épp a gazdag, érett, testes íz világa miatt. Ha tehát ezen a tájon jár és igazi kulináris élvezetekben részesülne, akkor ne hagyja ki a villányi Cabernet Sauvignont, Ősi Gábor pincéjében!
Mit kell tudni a villányi Cabernet Sauvignonról?
2013-03-29