Archive for the ‘Életmód’ Category

Amiről senki nem beszél – a fogyókúra veszélyei

Fogyókúra

Fogyókúra

A nyár közeledésével a szebbik nem képviselői egyre többször torpannak meg a teljes-alakos tükör előtt az idomaikat mustrálgatva. Bizony, a bikini szezon Damoklész pallosaként lebeg az ember feje fölött, így nem is csoda, ha sokan a vad, kétségbeesett diéta mellett teszik le a voksukat. A bombalak, ami a hollywoodi sztárokat is megszégyeníti, a feszes fenék, a narancsbőr-mentes comb- ilyen és ehhez hasonló célokat tűznek ki azok, akik nem teljesen elégedettek a testükkel. Hogyan kívánják ezt elérni? Nos, a „hogyan” képletes, a lényeg a gyorsaság, így sokan szavaznak ész nélkül bizalmat a legbizarrabb fogyókúrás módszereknek is. Szögezzük le!

E cikk írója természetesen nem azt állítja, hogy helytelen megragadni azokat az okos módszereket, amelyek fittebbé és energikusabbá, netalántán vékonyabbá teszik az ember! Nem, erről szó sincs: ezen írás inkább azokat a fogyókúrás módszereket támadja, amelyek veszélyesek az egészségre nézve, főleg azért, mert színes-mázos, rózsaszín szavaikkal azokat a hölgyeket célozzák meg, akiknél az önképzavar amúgy is terítéken van a mindennapjaikban. A koplalás, azaz a megszokott tápanyagmennyiség drasztikus lecsökkentése több okból kifolyólag sem javasolt. Persze az eredmény kecsegtető lehet, hiszen a koplalás már rövidtávon azt mutatja, jó úton járunk, hiszen csak úgy olvadnak le az emberről a felesleges, sok fejfájást okozó kilók! Hosszútávon viszont képtelenség tartani az „alig eszek valamit” életstílust, hacsak nem szeretnénk az anorexiások vagy a bulimiások táborában kikötni. Read the rest of this entry »

Hogyan kezdjünk neki az életmódváltásnak?

életmód

Életmód

Az életmódváltásról számos érdekes cikket olvashatunk nap, mint nap, akár a magazinok hasábjain, vagy a különféle internetes portálokon. A bőség zavarában joggal érezheti tanácstalanul magát az a személy, aki, bár szívesen ledobná a felesleges kilókat, nem szeretné ehhez az egész életét és a megszokott napi rutinját teljesen felrúgni. Szerencsére létezik néhány olyan kiváló tipp, amelyet megfogadva már rövidtávon pozitív változást eszközölhetünk az életünkben, ezek a változások azonban mégsem lesznek annyira drasztikusak, hogy frusztrálóan hatnának ránk. Az első életmódváltó tanács, amit mindenkinek ajánlatos megfogadni kortól és nemtől függetlenül, a célkitűzés fontossága.

Teljesen mindegy, hogy mit szeretnénk elérni, – karcsúbb derék, néhány kilogramm mínusz, fitt közérzet, esetleg narancsbőr mentes comb- tűzzük ki magunk elé a kívánt célt, és minden cselekedetünket vessük alá ennek a vágynak. Akár hiszi, akár nem, az univerzum olyan helyzetekbe fogja sodorni, amelyek segítségével könnyebben megszerezheti azt, amire a leginkább vágyik. Ne essünk azonban át a ló másik oldalára! Szemléljük reálisan a helyzetet és a saját képességeinket is, és ne állítsunk olyan elvárásokat magunkkal szemben, amit az adottságaink miatt képtelenek vagyunk megugrani. Read the rest of this entry »

Kidolgozott program a gyors fogyás érdekében

gyors fogyás

Gyors fogyás

Minden bizonnyal nem Ön az első és nem is az utolsó ember a Földön, aki súlyproblémákkal küszködik. A felesleges kilók megjelenése számos tényező eredménye. Van, aki a korral szedi fel, esetleg a „gének a hibásak”, de terhesség vagy betegség miatt is megjelenhetnek. A vége mindig ugyanaz: elszomorító értékek a mérlegen.

A gyors fogyás nem lehetetlen, de arra oda kell figyelnie, hogy a súlycsökkenést olyan diétával érje el, amiről nem kell leállni. Vagyis teljes életmódváltásra lesz szükség és ehhez egy mindig követhető étrendre kell hagyatkozzon. A gyors fogyás érdekében, nemcsak a táplálkozásra kell odafigyelnie, hanem valamilyen sportot is be kell iktatnia a hétköznapokba! Read the rest of this entry »

A látványosan gyors fogyás megvalósítása

Gyors fogyás

Statisztikailag kimutatott tény, hogy Magyarországon minden harmadik ember túlsúlyos vagy hízásra hajlamos. A látványosan gyors fogyás pedig sokaknak csupán álom marad. Egyesek már túlvannak több diétán is, eredménytelenül. Azok a személyek már valószínűleg feladták, hogy valaha visszanyeljék normális testtömegüket. Read the rest of this entry »

A modern, műanyag ablakok okozhatnak bőrszárazságot

Hideg párologtató

Nagyon sok újdonság lepi el a kereskedelmi piacot mostanság. Az újabbnál újabb termékek gyakran valamilyen újfajta, korszerű anyagból készülnek, vagy a gyártók újragondolnak egy már meglévő terméket. Ez történt a nyílászárók esetében is a műanyag ablakokat illetően, amelyek előállítása olcsóbb a fából készülteknél. Jobban is zárnak, és nem vetemednek, valamint a hőt is szigetelik. De itt egy apró félreértés jelentkezett, amelyet a párologtató készülék is megoldhat .

A tervezés során valószínűleg senki sem gondolt arra, hogy épp a tökéletes illesztés és záródás lesz az egyik legfőbb hibájuk. Ugyanis épp ez okból csökken a szobában a légmozgás, ami több kellemetlenség forrása. Természetesen, gyakori szellőztetéssel lehet segíteni ezen a hibán, de ezt semmiképp sem szabad kihagyni. Ugyanis a fűtési szezon idején a szoba kiszáradt levegőjéhez nem áramlik be kintről magasabb nedvességű levegő. Read the rest of this entry »

Hajápolás minden évszakban

Az ápolt haj a szép

Az ápolt haj a szép

A korona, amely minden ember fején van, a hajunk. Ezt nem tudjuk eltakarni, és ezért fontos, hogy szép legyen. A szépséget, pedig a gondozottsággal együtt jár. Hogy hajkoronánk egészséges legyen, nélkülözhetetlen a hajápolás.

Ráadásul fontos tudni, hogy a hajat nem csak külsőleg, hanem belsőleg is lehet és kell is táplálni. Ugyanis a hajápolás belülről kezdődik. A haj egy méregtelenítő szervünk, tehát ha szervezetünk nem egészséges, illetve nincs jó állapotban, hajunk sem lehet szép. És már oda is a koronánk. Read the rest of this entry »

Gluténmentes torta szülinapra

Finom gluténmentes torta

Finom gluténmentes torta

A lisztérzékenységben szenvedő embereknek minden ételt kerülniük kell, amiben búzaliszt található. Így sajnos a süteményeket is. Azonban a születésnap nem igazi torta nélkül. Szerencsére készíthető gluténmentes torta is, csak a megfelelő alapanyagokat kell hozzá beszerezni.

A hagyományos liszt búzából készül, és tartalmazza a gliadin nevű fehérjét, ami a lisztérzékenyekben kiváltja a kellemetlen tüneteket. Ezért számukra az ilyen ételek fogyaszthatatlanok. Read the rest of this entry »

9. Egy Csepp Világnap

Egy Csepp Világnap

Egy Csepp Világnap

November tizenhatodikán egy egész napos ingyenes családi egészségnapon vehetnek majd részt az érdeklődők. A rendezvényt a Nemzetközi Diabétesz Világnap tiszteletére szervezik, amely egy félórás közös sétával lesz egybekötve. Hazánkban közel 750 ezer cukorbeteg él, továbbá ugyanennyien nem tudnak arról, hogy cukorbetegségben szenvednek. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén kilencedszer megrendezett Diabétesz sétával szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a rendszeres testmozgás segíthet a cukorbetegség megelőzésében, illetve cukorbetegség esetén javítható az életminőség. A séta végén hatalmas mennyiségű luftballont engednek majd fel a résztvevők. Read the rest of this entry »

Rendkívül ízletes diabetikus élelmiszerek

Diabetikus élelmiszerek

Diabetikus élelmiszerek

A diabéteszben szenvedők a legtöbb esetben nem tudnak teljes életet élni, nélkülözniük kell, mert nem kaphatják meg diabetikus változatban azokat az élelmiszereket, amelyekre szükségük lenne, amelyeket szeretnének fogyasztani. Ez a helyzet mára már megváltozott, hiszen egyszerűen elérhetőek a diabetikus élelmiszerek igen sok változatban, kategóriában. Erre lehetőséget nyújt a reformkosar.hu forradalmian új webáruháza, amiben mindenki megtalálhatja a számára szükséges egészséges élelmiszereket. A diabetikus élelmiszerek mellett, nagyon sok más bio termék is megtalálható, így mindenképp érdemes jól körülnézni ezen a weboldalon. Read the rest of this entry »

Spanyol olívaolaj ideális a fogyókúrához

Spanyol olívaolaj

Spanyol olívaolaj

Az olívaolaj a mediterrán konyha népszerű tartozéka. A legtöbb olívaolajt Spanyolországban, Görögországban és Olaszországban készítik. Igazán kellemes íze és állaga van. Azonban, ahány olívafajta, annyiféle olívaolaj létezik. Az extra szűz spanyol olívaolaj rendkívül finom. Színe zöldessárga és van egy jellegzetes illata is. Bizonyított tény, hogy az olívaolaj fogyasztása gyomorsavcsökkentő hatású és csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is. A spanyol olívaolaj jól kiegészíti diétánkat. Read the rest of this entry »

A párterápia reményt adott

Párterápia

Párterápia

Húsz éve vagyunk házasok, gyermekünk is van, aki 18 éves. Az utóbbi időben egyre több a konfliktus a feleségemmel, mind gyakrabban veszekszünk. Már nem szeretek otthon lenni, hiszen otthon csak a veszekedés, a gond van, így inkább a haverokkal vagyok. Érzem a házasságunk veszélybe került. Amikor leülünk megbeszélni a dolgot, veszekedés lesz a beszélgetésből. Egy barátunk szerint párterápia volna a megoldás számunkra, de én kételkedtem az egészben. Mégis, valahogy rábeszélt minket arra, hogy vegyünk részt egy ilyen párterápiás kezelésen. Read the rest of this entry »

A fogyókúra pár hét alatt eredményes

Fogyókúra

Fogyókúra

Gondolkoztunk már azon, hogy le kéne adni a felesleget magunkról, de nem sikerült még döntésre jutnunk, hogyan is csináljuk? A testmozgás mellett a fogyókúra az egyik legjobb megoldás. A testmozgás sokat segít, azonban a helyes táplálkozást nem váltja fel, manapság pedig éppen ezzel van a legnagyobb gond a világon.

A tömegtermékek, mint például a tészta és a krumpli rengeteg szénhidrátot tartalmaznak, ami túlzott fogyasztása hosszú távon egyáltalán nem egészséges. A fogyókúra segítségével megszabadulhatunk a felhalmozódott feleslegtől, ha betartunk pár egyszerű szabályt. Mik is ezek? Nos, az első pár hét nem lesz egyszerű, hiszen gyomrunk ki van tágulva és össze kell szűkítenünk. Read the rest of this entry »

Mi is a helyes életmód?

A helyes életvitel létfontosságú.

A helyes életvitel létfontosságú.

A jó életvitel minden ember célja kellene, hogy legyen. A helyes életmód azonban sokunknak mást jelent és nem mindig van egységesen kialakult kép róla. A helyes életmódot leggyakrabban a rendszeres testmozgással, a megfelelő táplálkozással és az elegendő mennyiségű pihenéssel kötik egybe.

Ezek valóban mind szükségesek a szervezet egészséges működéséhez. De mi is valójában a helyes életmód? Minden ember számára mást jelent ez a fogalom. Van, aki a saját elveit tartja helyesnek és a másét veti el. Ez természetes dolog, hiszen emberként úgy formáljuk életünket, ahogy szeretnénk. Mint említettük, az egészséges lét egyik alapja a megfelelő testmozgás. Read the rest of this entry »

A biobolt gondosan válogatja meg termékeit

Biobolt

Biobolt

Mindenki szeretne egészségesebben élni. Ehhez nagyon jó alapot tud nyújtani egy bio webáruház, ahonnan kényelmesen és gyorsan be lehet szerezni a különböző alapanyagokat. Az egészségkárosító anyagokat és mérgeket minél inkább ki kell szűrni a környezetünkből. A bio élelmiszerek egy tudatos táplálkozás és fogyasztás alapját képezik. A bionaturabc.hu biobolt termékei megbízható helyről származnak. Az itt található alapanyagok, élelmiszerek mindegyike természetes alkotókat tartalmaz, amelyek biológiailag lebomlanak. Read the rest of this entry »

Termogén zsírégető termékek

A zsírégető fontos a fogyókúra során!

A zsírégető fontos a fogyókúra során!

Amikor az emberben megérik egy elhatározás, akkor kell igazán kitartónak lennie. A fogyás egy igazán nehéz feladat, főleg akkor, hogyha nagyobb súlyfeleslegről beszélünk. A fogyás időtartama és módja sem mindegy. Először a nagyobb súlyfeleslegtől kell megszabadulni. A zsírégető sokat segíthet, hiszen meghozza az edzéshez való kedvet. Felpörgeti a szervezetet, ezáltal sokkal több energiánk lesz a mozgáshoz, az edzésterv végig viteléhez. Read the rest of this entry »

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás