Archive for the ‘Egészség’ Category

Természetgyógyászat- érvek és ellenérvek

Természetgyógyászat

Természetgyógyászat

Ha megkérdezünk tíz embert, mit gondol a természet segítségével történő gyógyítási eljárásokról, garantáltan egymásnak homlokegyenest ellentmondó válaszokat fogunk kapni. Legújabb cikkünk témája az oly nagy megosztó erővel bíró természetgyógyászat. Az emberiség jelentős része elutasítja a természetgyógyászat kínálta megoldásokat, de olyanok is akadnak szép számmal, akik már jó ideje a szóban forgó terület segítségét veszik igénybe, ha a megbetegedések kúrálásáról van szó.

Mindkét tábor véleménye sziklaszilárd alapokon nyugszik, sőt, az sem ritka eset, ha a két csoport lelkes szószólói egymás torkának esve bizonygatják a saját igazukat. Igazságot tenni roppant nehéz, sőt, lehetetlen, így mindenkinek magának kell eldöntenie, bizalmat szavaz-e a természetgyógyászatnak vagy sem. Mielőtt azonban belevágnánk a fejszénket e vitathatatlanul érdekes témába, kezdjük egy ténnyel a megközelítést: a természetgyógyászat hatásmechanizmusa nem mérhető materiális eszközökkel, az adott kúra következtében létrejövő pozitív eredmény sem magyarázható meg ok-okozati összefüggések tekintetében. Read the rest of this entry »

Hasznos gyógynövények a kiskertből

Gyógynövények

Gyógynövények

Álmatlanul töltött éjszakák, rendszeres szorongás, megmagyarázhatatlan fáradtság és levertség. Sajnos az iménti tünetek nem egy ritka betegség velejárói, hanem rendszeres kísérői az átlagember átlaghétköznapjainak. Igen, a modern életvitel óhatatlanul is magával hozta a folyamatos rohanást, a megfelelési kényszert az élet minden területén és azt a sajnálatos tendenciát, hogy képtelenek vagyunk befelé reflektálva megállni néhány pillanatra és pihenni. A legtöbb ember, ha napokig tartó energiátlanságot és álmatlanságot tapasztal, azonnal orvoshoz és a szintetikus úton előállított gyógyszerekhez fordul, ami lássuk be, nem a legtökéletesebb megoldás.

Az igazság az, hogy a rengeteg innovatív okoskütyük és csodaorvosságok korában elfeledkeztünk arról a valóban hathatós megoldásról, amit a Természet Anyánk kínál. Természetesen a gyógynövényekről és az azokból készített termékekről van szó, amit az elődeink oly nagy becsben tartottak és használtak nap, mint nap. Terápiás szempontból például a macskagyökér kiválóan hat az álmatlanságra. A macskagyökérből készített, markáns ízű és illatú teát lefekvés előtt elkortyolgatva azonnal érezhetjük nagyszerű hatását, ami abban mutatkozik meg, hogy a csészényi finom tea elfogyasztásával máris leragad a szemünk. A másik roppant hatékony gyógynövény, a golgotavirág, amely nemcsak az álmatlanul töltött éjszakákkal veszi fel a harcot, de a nap közbeni szorongás leküzdésében is hatalmas szerepet vállal. Read the rest of this entry »

Életmódváltás lépésről lépésre

Egészség

Egészség

A tapasztalat sajnos azt mutatja, hogy a felgyorsult életvitelnek hála a legtöbb ember kevéssé, vagy egyáltalán nem figyel arra, hogy a nap folyamán minőségi és egészséges ételt fogyasszon. Nyílván most arra gondol, márpedig az Ön számára fontos a tudatos életvitel, de nézzünk kicsit a probléma mélyére, hogy valóban kiderüljön, mennyire táplálkozik egészségesen. A reggeli első kávét úgy dobjuk be, hogy szinte még ki sem nyílt a szemünk, aztán rohanás a munkába, ahol a bokros teendőink délig egy pillanatra sem hagynak pihenni minket. A menzai menüsoron valósággal átrágva magunkat a telefonunkat nyomogatva már a délután projektjein törjük a fejünket, sokszor észre sem véve, mit szolgáltak fel nekünk.

Kora este beesve a bejárati ajtón többnyire olyan fáradtak vagyunk, hogy másra sem gondolunk, csak a pihenésre, így azt esszük vacsorára, ami a frigóban van. Mikor van akkor alkalmunk valóban kielégítően, kiadósan enni egy nagyot? Talán a hétvégén, feltéve, ha nem jön közbe valami váratlan, addig is ott vannak életmentő mellényként a gyorskaják, a menzai koszt és a kalóriabombának is felfogható nassolnivalók. Ismerős a szituáció? Valószínűleg most lemondóan bólogat, és azon töpreng, hol rontotta el. Ne búsuljon, nincs egyedül az imént ecsetelt problémával, ám hadd szolgáljon jó hírként, hogy mindig van lehetőség a változtatásra. Read the rest of this entry »

A modern, műanyag ablakok okozhatnak bőrszárazságot

Hideg párologtató

Nagyon sok újdonság lepi el a kereskedelmi piacot mostanság. Az újabbnál újabb termékek gyakran valamilyen újfajta, korszerű anyagból készülnek, vagy a gyártók újragondolnak egy már meglévő terméket. Ez történt a nyílászárók esetében is a műanyag ablakokat illetően, amelyek előállítása olcsóbb a fából készülteknél. Jobban is zárnak, és nem vetemednek, valamint a hőt is szigetelik. De itt egy apró félreértés jelentkezett, amelyet a párologtató készülék is megoldhat .

A tervezés során valószínűleg senki sem gondolt arra, hogy épp a tökéletes illesztés és záródás lesz az egyik legfőbb hibájuk. Ugyanis épp ez okból csökken a szobában a légmozgás, ami több kellemetlenség forrása. Természetesen, gyakori szellőztetéssel lehet segíteni ezen a hibán, de ezt semmiképp sem szabad kihagyni. Ugyanis a fűtési szezon idején a szoba kiszáradt levegőjéhez nem áramlik be kintről magasabb nedvességű levegő. Read the rest of this entry »

Hogyan hozható rendbe a térdízület?

Részletes információkat kaphat

Nem számít, hogy aktívabb, esetleg kevésbé sportos egyéneket érintenek a térdproblémák, mindkét esetben érdemes a végletekig harcolni az egészségért. A www.terdgep.hu weboldalon részletes információkat kaphat erről a témáról. Aki ízületi műtéten esett át, az tisztában van azzal, hogy az első 6 hétben nem szabad erőltetni a porcokat, éppen ellenkezőleg, tehermentesíteni kell. Read the rest of this entry »

Félelem: az orvosoktól vagy a saját belső félelmeinktől rettegünk?

Árvai Barta magánklinika

Árvai Barta magánklinika

Szinte ritka az a páciens, aki ne félne az orvosi kezelésektől, de még az egyszerű vizsgálattól is. Sokszor már a rendelő látványa is félelmet tud kiváltani. A szorongási tünetek már akkor elkezdődnek, amikor időpontot szeretne kérni. Az igazi megoldás sokszor csak egy speciális pszichoterápiás kezelés lehetne. A tünetek csökkentésére viszont más lehetőségek is vannak. Elsősorban meg kell ismerni az orvost, a rendelőt. A személyes kapcsolat kialakításával nagyban le lehet győzni ezeket a félelmeket, szorongásokat és a páciens sokkal nyugodtabban jelenik meg a rendelőben. Érdemes mindig ugyanoda visszamenni, hiszen így sokkal bensőségesebb kapcsolat alakul ki a beteg és orvos között.
Read the rest of this entry »

Az éjszakai szájszárazság kezelése otthon kényelmesen

Az éjszakai szájszárazság kezelése

Az éjszakai szájszárazság kezelése

Bizonyos negatív hatások miatt, a száj kiszárad, ami igen kellemetlen jelenség. A szájszárasság okai lehetnek a különböző gyógyszerek mellékhatásai, a dohányzás is előidézi, de a nehézfémek jelenléte is kiválthatja. A szájszárasság oka tehát többféle lehet. Olykor éjszaka jelentkezik, máskor a sebészeti beavatkozások után, de fertőzések és vírusok is állhatnak a háttérben. Az éjszakai szájszárazság kezelése otthon megoldható. Bizonyos esetekben, a szájszárasság természetes folyamat, de amennyiben nem erről van szó, akkor mindenképpen szakembert kell felkeresni.
Read the rest of this entry »

Korpásodás elleni sampon természetes hatóanyagokkal

Korpásodás elleni sampon

Korpásodás elleni sampon

A korpás haj nagyon sok embert érint, így beszélni kell róla. Hiába mosunk naponta hajat, a korpásodás nem szűnik meg, így oda kell figyelni és érdemes olyan természetes gyógynövényekkel kísérletezni, amelyek képesek megszüntetni ezt a kellemetlen jelenséget. A természetes hatóanyagokat tartalmazó korpásodás elleni sampon rendszeres használatával meg lehet szüntetni mindezt. Érdemes olyan készítményt választani, ami almaecetet tartalmaz, de ugyanilyen hatással rendelkezik a teafaolaj is.
Read the rest of this entry »

A női Mozgásstúdió szolgáltatta kismama torna Budapest területén

Kismama torna Budapest

Kismama torna Budapest

Azok, akik aktív életet élnek és a mozgás a mindennapjaik részévé vált, nem szívesen mondanak le a sportról a terhesség ideje alatt sem. Vannak azonban olyanok is, akik pont a terhesség és a baba miatt szeretnének egészségesebb életmódra váltani. Az Attitűd Mozgásstúdió kismama torna Budapest területén vár minden mozogni vágyó kismamát. A köztudatban az terjedt el, hogy terhesség alatt nem szabad sportolni, mert megerőlteti magát. Pedig a jól megválasztott mozgásforma, a baba és a mama egészségére is jótékony hatással lehet. Természetesen nem extrém sportokra és túlhajszolt pocakos hölgyekre kell gondolni, amikor a kismama torna Budapest lehetőségeit vesszük igénybe. A megfelelő és kimondottan kismamáknak megszerkesztett mozgássorok segítenek a derék és hátfájás megelőzésében, de a végtagok vizesedése és a terhesség alatti cukorbetegség is elkerülhető. Erősödik az immunrendszer, javul a keringés és a szülést is megkönnyítheti.

Read the rest of this entry »

Hozzuk magunkat formába a természetes fájdalomcsillapítóval!

Természetes fájdalomcsillapító

Természetes fájdalomcsillapító

Amikor egy nehéz és stresszes nap után fáradtan és különböző fájdalmak kíséretében térünk haza, akkor egy fürdőzéssel, pihenéssel tudunk némiképp ellazulni. Azonban, ha valami fájdalmunk is van, akkor elő kell vennünk házi patikánkat. A természetes fájdalomcsillapító gyorsan hat, ezért ésszerű beszerezni belőle, ami mindig a rendelkezésünkre áll. Szinte bármilyen fájdalomra alkalmazhatjuk. Fejfájáskor is bekenhetjük homlokunkat, miután érdemes lepihenni és egy törölközővel betakarni az érintett felületet.

Read the rest of this entry »

Az érzelmi labilitás tünetei és okai

Érzelmi labilitás tünetei

Érzelmi labilitás tünetei

Mindenkinek vannak jobb és rosszabb napjai, amit ma észre sem vettünk, lehet holnap teljesen kiborít. Előfordulhat az is, hogy minden ok nélkül ingerlékenyek leszünk, nem tudunk senkivel sem kedvesen viselkedni és folyton sírógörcsöt kapunk. Máskor meg mindenen csak nevetünk. Ezek a „tünet együttesek” az érzelmi labilitás ismertetőjelei. Az érzelmi labilitás nem nevezhető betegségnek, hanem inkább egyfajta szimptómának, aminek a hátterében elég sok minden „lappanghat”.

Read the rest of this entry »

Kyäni Sunrise jótékony hatóanyagai

Kyäni Sunrise

Kyäni Sunrise

A Kyäni termékcsalád mindenegyes tagja hasznos vitaminokat, nyomelemeket és tápanyagokat tartalmaznak, így érdemes belőle fogyasztani. Energiával tölti fel a szervezet minden sejtjét, így a munkával telt hétköznapokat is könnyedén át tudjuk vészelni. A termékek természetes összetevőket tartalmaznak, mesterséges adalékanyagoktól mentesek. A Kyäni Sunrise reggeli előtt fogyasztható ital. Hatását egész nap érezni fogjuk. Értékes B12 vitamin tartalmának köszönhetően, elősegíti a szervezet energiatermelő anyagcsere folyamatait.
Read the rest of this entry »

Vágás nélküli FTC bioszálas arckontúrozás

FTC bioszálas arckontúrozás

FTC bioszálas arckontúrozás

Az arckontúr kezelés igényeit már bizonyos kor felett mindenki felismeri önmagán. A harmincas években járva előfordulhat, hogy igénybe vesszük ezt a szépészeti beavatkozást. A bőr megereszkedése öregítő hatással bír, így érdemes ezt mindenképpen idejében kezelni és megelőzni. A ránctalanító injekciók mellett, egyéb lehetőségeink is vannak. Nagyon népszerű lett az FTC bioszálas arckontúrozás, aminek a segítségével természetes alapanyagokkal érik el a kívánt hatást. Határozottan megemeli az erősen lógó bőrt is. Szépen kiemeli az arc kontúrvonalait.
Read the rest of this entry »

A gyógynövények ismerete nagyon fontos

gyógynövények

gyógynövények

A gyógyító hatással bíró növények nem hiányozhatnak egyetlen háztartásból sem. Fontos megemlíteni azt is, hogy ezek a kezelések hatása nem okoz semmiféle mellékhatást és kortól független használhatóak. Viszont tudni kell, hogy a növényeknek milyen hatásai is vannak, hiszen ellenkező esetben, akár rosszabbat is tehetünk vele. A gyógynövények ismerete fontos, legtöbb esetben akár életet is menthet és elkerülhető az antibiotikus kezelések többsége. A kamillavirágot mindenki ismeri és tudja, hogy milyen sokrétű gyógyhatással rendelkezik.
Read the rest of this entry »

A valódi egészség harmóniája

Egészség

Egészség

Sokan élnek abban a tévhitben, hogy a rendszeres testmozgás
elég az egészséges életmódhoz. Sajnos ez így, ebben a formában nem igaz. Tény,
hogy már azzal rengeteget teszünk önmagunkért, ha napi húsz perc – fél óra
aktív mozgás iktatunk a napi rutinunkba, ám nem szabad megfeledkezni arról,
hogy a valódi egészség harmóniája a test, a lélek, és a szellem egészségéből
adódik össze.

A stresszoldó sport után, amint visszatérünk a hétköznapi teendőinkhez, a
külvilág felől érkező negatív ingerek hihetetlen mértékben képesek blokkolni
minden igyekezetünket. Ha tehát valaki arra törekszik, hogy változtasson az
életmódján, a mozgás sajnos nem elég. Read the rest of this entry »

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás