Archive for the ‘Egészség’ Category

A modern, műanyag ablakok okozhatnak bőrszárazságot

Hideg párologtató

Nagyon sok újdonság lepi el a kereskedelmi piacot mostanság. Az újabbnál újabb termékek gyakran valamilyen újfajta, korszerű anyagból készülnek, vagy a gyártók újragondolnak egy már meglévő terméket. Ez történt a nyílászárók esetében is a műanyag ablakokat illetően, amelyek előállítása olcsóbb a fából készülteknél. Jobban is zárnak, és nem vetemednek, valamint a hőt is szigetelik. De itt egy apró félreértés jelentkezett, amelyet a párologtató készülék is megoldhat .

A tervezés során valószínűleg senki sem gondolt arra, hogy épp a tökéletes illesztés és záródás lesz az egyik legfőbb hibájuk. Ugyanis épp ez okból csökken a szobában a légmozgás, ami több kellemetlenség forrása. Természetesen, gyakori szellőztetéssel lehet segíteni ezen a hibán, de ezt semmiképp sem szabad kihagyni. Ugyanis a fűtési szezon idején a szoba kiszáradt levegőjéhez nem áramlik be kintről magasabb nedvességű levegő. Read the rest of this entry »

Hogyan hozható rendbe a térdízület?

Részletes információkat kaphat

Nem számít, hogy aktívabb, esetleg kevésbé sportos egyéneket érintenek a térdproblémák, mindkét esetben érdemes a végletekig harcolni az egészségért. A www.terdgep.hu weboldalon részletes információkat kaphat erről a témáról. Aki ízületi műtéten esett át, az tisztában van azzal, hogy az első 6 hétben nem szabad erőltetni a porcokat, éppen ellenkezőleg, tehermentesíteni kell. Read the rest of this entry »

Félelem: az orvosoktól vagy a saját belső félelmeinktől rettegünk?

Árvai Barta magánklinika

Árvai Barta magánklinika

Szinte ritka az a páciens, aki ne félne az orvosi kezelésektől, de még az egyszerű vizsgálattól is. Sokszor már a rendelő látványa is félelmet tud kiváltani. A szorongási tünetek már akkor elkezdődnek, amikor időpontot szeretne kérni. Az igazi megoldás sokszor csak egy speciális pszichoterápiás kezelés lehetne. A tünetek csökkentésére viszont más lehetőségek is vannak. Elsősorban meg kell ismerni az orvost, a rendelőt. A személyes kapcsolat kialakításával nagyban le lehet győzni ezeket a félelmeket, szorongásokat és a páciens sokkal nyugodtabban jelenik meg a rendelőben. Érdemes mindig ugyanoda visszamenni, hiszen így sokkal bensőségesebb kapcsolat alakul ki a beteg és orvos között.
Read the rest of this entry »

Az éjszakai szájszárazság kezelése otthon kényelmesen

Az éjszakai szájszárazság kezelése

Az éjszakai szájszárazság kezelése

Bizonyos negatív hatások miatt, a száj kiszárad, ami igen kellemetlen jelenség. A szájszárasság okai lehetnek a különböző gyógyszerek mellékhatásai, a dohányzás is előidézi, de a nehézfémek jelenléte is kiválthatja. A szájszárasság oka tehát többféle lehet. Olykor éjszaka jelentkezik, máskor a sebészeti beavatkozások után, de fertőzések és vírusok is állhatnak a háttérben. Az éjszakai szájszárazság kezelése otthon megoldható. Bizonyos esetekben, a szájszárasság természetes folyamat, de amennyiben nem erről van szó, akkor mindenképpen szakembert kell felkeresni.
Read the rest of this entry »

Korpásodás elleni sampon természetes hatóanyagokkal

Korpásodás elleni sampon

Korpásodás elleni sampon

A korpás haj nagyon sok embert érint, így beszélni kell róla. Hiába mosunk naponta hajat, a korpásodás nem szűnik meg, így oda kell figyelni és érdemes olyan természetes gyógynövényekkel kísérletezni, amelyek képesek megszüntetni ezt a kellemetlen jelenséget. A természetes hatóanyagokat tartalmazó korpásodás elleni sampon rendszeres használatával meg lehet szüntetni mindezt. Érdemes olyan készítményt választani, ami almaecetet tartalmaz, de ugyanilyen hatással rendelkezik a teafaolaj is.
Read the rest of this entry »

A női Mozgásstúdió szolgáltatta kismama torna Budapest területén

Kismama torna Budapest

Kismama torna Budapest

Azok, akik aktív életet élnek és a mozgás a mindennapjaik részévé vált, nem szívesen mondanak le a sportról a terhesség ideje alatt sem. Vannak azonban olyanok is, akik pont a terhesség és a baba miatt szeretnének egészségesebb életmódra váltani. Az Attitűd Mozgásstúdió kismama torna Budapest területén vár minden mozogni vágyó kismamát. A köztudatban az terjedt el, hogy terhesség alatt nem szabad sportolni, mert megerőlteti magát. Pedig a jól megválasztott mozgásforma, a baba és a mama egészségére is jótékony hatással lehet. Természetesen nem extrém sportokra és túlhajszolt pocakos hölgyekre kell gondolni, amikor a kismama torna Budapest lehetőségeit vesszük igénybe. A megfelelő és kimondottan kismamáknak megszerkesztett mozgássorok segítenek a derék és hátfájás megelőzésében, de a végtagok vizesedése és a terhesség alatti cukorbetegség is elkerülhető. Erősödik az immunrendszer, javul a keringés és a szülést is megkönnyítheti.

Read the rest of this entry »

Hozzuk magunkat formába a természetes fájdalomcsillapítóval!

Természetes fájdalomcsillapító

Természetes fájdalomcsillapító

Amikor egy nehéz és stresszes nap után fáradtan és különböző fájdalmak kíséretében térünk haza, akkor egy fürdőzéssel, pihenéssel tudunk némiképp ellazulni. Azonban, ha valami fájdalmunk is van, akkor elő kell vennünk házi patikánkat. A természetes fájdalomcsillapító gyorsan hat, ezért ésszerű beszerezni belőle, ami mindig a rendelkezésünkre áll. Szinte bármilyen fájdalomra alkalmazhatjuk. Fejfájáskor is bekenhetjük homlokunkat, miután érdemes lepihenni és egy törölközővel betakarni az érintett felületet.

Read the rest of this entry »

Az érzelmi labilitás tünetei és okai

Érzelmi labilitás tünetei

Érzelmi labilitás tünetei

Mindenkinek vannak jobb és rosszabb napjai, amit ma észre sem vettünk, lehet holnap teljesen kiborít. Előfordulhat az is, hogy minden ok nélkül ingerlékenyek leszünk, nem tudunk senkivel sem kedvesen viselkedni és folyton sírógörcsöt kapunk. Máskor meg mindenen csak nevetünk. Ezek a „tünet együttesek” az érzelmi labilitás ismertetőjelei. Az érzelmi labilitás nem nevezhető betegségnek, hanem inkább egyfajta szimptómának, aminek a hátterében elég sok minden „lappanghat”.

Read the rest of this entry »

Kyäni Sunrise jótékony hatóanyagai

Kyäni Sunrise

Kyäni Sunrise

A Kyäni termékcsalád mindenegyes tagja hasznos vitaminokat, nyomelemeket és tápanyagokat tartalmaznak, így érdemes belőle fogyasztani. Energiával tölti fel a szervezet minden sejtjét, így a munkával telt hétköznapokat is könnyedén át tudjuk vészelni. A termékek természetes összetevőket tartalmaznak, mesterséges adalékanyagoktól mentesek. A Kyäni Sunrise reggeli előtt fogyasztható ital. Hatását egész nap érezni fogjuk. Értékes B12 vitamin tartalmának köszönhetően, elősegíti a szervezet energiatermelő anyagcsere folyamatait.
Read the rest of this entry »

Vágás nélküli FTC bioszálas arckontúrozás

FTC bioszálas arckontúrozás

FTC bioszálas arckontúrozás

Az arckontúr kezelés igényeit már bizonyos kor felett mindenki felismeri önmagán. A harmincas években járva előfordulhat, hogy igénybe vesszük ezt a szépészeti beavatkozást. A bőr megereszkedése öregítő hatással bír, így érdemes ezt mindenképpen idejében kezelni és megelőzni. A ránctalanító injekciók mellett, egyéb lehetőségeink is vannak. Nagyon népszerű lett az FTC bioszálas arckontúrozás, aminek a segítségével természetes alapanyagokkal érik el a kívánt hatást. Határozottan megemeli az erősen lógó bőrt is. Szépen kiemeli az arc kontúrvonalait.
Read the rest of this entry »

A gyógynövények ismerete nagyon fontos

gyógynövények

gyógynövények

A gyógyító hatással bíró növények nem hiányozhatnak egyetlen háztartásból sem. Fontos megemlíteni azt is, hogy ezek a kezelések hatása nem okoz semmiféle mellékhatást és kortól független használhatóak. Viszont tudni kell, hogy a növényeknek milyen hatásai is vannak, hiszen ellenkező esetben, akár rosszabbat is tehetünk vele. A gyógynövények ismerete fontos, legtöbb esetben akár életet is menthet és elkerülhető az antibiotikus kezelések többsége. A kamillavirágot mindenki ismeri és tudja, hogy milyen sokrétű gyógyhatással rendelkezik.
Read the rest of this entry »

A valódi egészség harmóniája

Egészség

Egészség

Sokan élnek abban a tévhitben, hogy a rendszeres testmozgás
elég az egészséges életmódhoz. Sajnos ez így, ebben a formában nem igaz. Tény,
hogy már azzal rengeteget teszünk önmagunkért, ha napi húsz perc – fél óra
aktív mozgás iktatunk a napi rutinunkba, ám nem szabad megfeledkezni arról,
hogy a valódi egészség harmóniája a test, a lélek, és a szellem egészségéből
adódik össze.

A stresszoldó sport után, amint visszatérünk a hétköznapi teendőinkhez, a
külvilág felől érkező negatív ingerek hihetetlen mértékben képesek blokkolni
minden igyekezetünket. Ha tehát valaki arra törekszik, hogy változtasson az
életmódján, a mozgás sajnos nem elég. Read the rest of this entry »

Egészséges táplálkozás napjainkban

Egészséges táplálkozás

Egészséges táplálkozás

Az egészségre nagy figyelmet fordítunk manapság. Egyre többször lehet hallani, hogy a különféle termékek rengeteg egészségtelen kiegészítőt tartalmaznak. Ezek ellen csakis méregtelenítéssel tehetünk leginkább. Ehhez pedig a legjobb választás az egészséges táplálkozás. Azonban, ezt is csak úgy tudjuk elérni, ha saját magunk termeljük meg magunknak a zöldségeket és gyümölcsöket. Ha így teszünk, akkor tudni fogjuk, hogy mivel kezeltük, hogyan gondoztuk. Read the rest of this entry »

Minden nap gyermeknap lehetne

Bethesda Kórház

Bethesda Kórház

Az égéssérült gyermekek gyógyítása mellett a rehabilitáció a legnehezebb, amelyre a Bethesda Kórházban is komoly hangsúlyt fektetnek. Egy új kezdeményezés látott napvilágot, amelynek keretén belül egy 10 fős Anyaotthon megvalósítása a cél, hogy a sérült gyermekek együtt lehessenek édesanyjukkal, így biztonságban gyógyulhassanak.

A Bethesda Kórház szakemberei úttörő szerepet vállalnak az égéssérült gyermekek testi és lelki rehabilitációjában is, mert az utógondozás talán a legnehezebb feladat. Az utógondozás több évig is eltarthat és ezalatt folyamatosan nyomon kell követni a gyermekek testi és lelki állapotát egyaránt. Read the rest of this entry »

A gyógynövények jótékony hatásai

Gyógynövények

Gyógynövények

A modern orvostudomány már jóval fejlettebb, mint néhány száz évvel ezelőtt. A régi időkben az emberek kifinomult eszközök és szakértelem hiányában a természet adottságait használták ki a beteg társiak gyógyítására. Ez legtöbbször a gyógynövények segítségével történt.

A gyógynövények hasznos addícióként szerepelhetnek egy gyógyítási folyamatban, azonban a mai orvoslás eszközeit nem helyettesítik a legkisebb mértékben sem. Komoly probléma esetén mindenképp forduljunk orvoshoz. Általában gyógynövénynek nevezzük mindazon növényeket, amelyeknek valamely részét az emberek – a bennük lévő hatóanyagok miatt – a hagyományok vagy az irodalmi adatok alapján, gyógyászati célokra használtak vagy használnak. Read the rest of this entry »

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás